HomeBitcoin„Ethereum är en fortsättning på Satoshis vision“, säger Vitalik som sista Medalla Testnet för ETH 2.0-lanseringar

„Ethereum är en fortsättning på Satoshis vision“, säger Vitalik som sista Medalla Testnet för ETH 2.0-lanseringar

Den Ethereum utvecklingsteam framgångsrikt lanserat den slutliga Multiclient Medalla Testnet för fas O (Beacon Chain), den 4 : e augusti och rätt på schemat.

Detta följer en ny uppdatering av Ethereum-utvecklaren Terence Tsao som sade att Medulla-tillståndstillståndet hade uppnått över 20 000 validerare över sina fem klienter; Fyren, Prsym, Teku, Nimbus och Lodestro.

En tidigare rapport från Bitcoin Trader utvecklaren Ben Edgington hade också uttalat att Medallas framgång kommer att vara banan för lanseringen av Mainnet 2020.

”Ethereum 2.0 är Medalla Testnet grund att leva på augusti 4 : e , och det är förmodligen vår enda genrep innan den äkta varan senare i år.”

Milstolpenna för hela Ethereum- och kryptomiljön strömmade live på Youtube.

Ethereum fortsätter Satoshis vision

Utanför utvecklingsgruppen kan Ethereum 2.0-lanseringsprocessen ganska uppfattas som komplicerad att hålla jämna steg med. Beacon Chain är en helt ny PoS-blockchain som kommer att fungera som ryggraden i ETH 2.0-nätverket och Medalla kommer att vara dess sista testnät innan det är värd på mainnet.

Beacon Chain har haft flera testnät, uppdateringar och förseningar och presenterar endast den första fasen av tre av Ethereum 1.0-migrering till Proof of Stake-konsensusprotokollet.

Nästa fas kommer att introducera Sharding, bestående av skärvkedjor, ett annat otestat koncept i blockchain som, om det lyckas, kommer att fullfölja Ethereums dröm om att hantera skalbarhetsproblemet. Det sista steget öppnar upp systemet för implementering av DApps och transaktionsbehandling.

Resan för att migrera Ethereum till PoS startade för många år sedan, med Vitaliks beslut och beslutsamhet att lösa skalbarhetsproblemet i blockchain-utvecklingen, en gång för alla. 2014 sa Vitalik :

“Ethereum 2.0 är ganska obestämd; allt vi har sagt är att vi antingen kommer att lösa skalbarhets- och konsensusproblemet eller dö försöker. ”

6 år senare, i kölvattnet av Medallas lansering, säger Vitalik nu att Ethereum är en fortsättning på drömmen som Satoshi hade för Bitcoin som ett globalt decentraliserat betalningsekosystem. Vitalik svarade på ett Ethereum-meme av en användare som föreslog att Ethereum 2.0 potentiellt kommer att göra Bitcoin föråldrade.

„IMO Ethereum är inte anti-Satoshi, det är en fortsättning på Satoshis vision.“

Nedre valutahickup

Trots sin framgångsrika lansering stötte projektet senare på en valdeltagande hick, med det rekommenderade deltagandet vid tidpunkten för första gången endast 57% av de förväntade 80%.

Återgången innebär att nätverket inte kommer att kunna uppnå block finalitet förrän det avbryter alla 32 ETH-stavvalidatorer som är offline.

Ethereum Foundation: s Danny Ryan sa att två klienter Nimbus och Lodestar står för 10% av offline-validerare, men teamet undersöker kontinuerligt problem med validerare och övervakar mätvärden.