MUURREUZEN VERWACHTEN DAT HET GOUD ZICH VERDER ZAL VERZAMELEN: HOE BITCOIN KAN REAGEREN

De prijsactie van Bitcoin is de afgelopen dagen indrukwekkend geweest, maar nog meer die van goud.
De prijs van het edelmetaal is negen jaar lang op de rug van een samenvloeiing van macro-trends gekraakt. Het handelt nu voor $1.901.
Een ons goud is een paar procentpunten te weinig voor de all-time high rond $1.920, hoewel velen er zeker van zijn dat het hoger kan gaan.
Bitcoin zal profiteren van een stijging van de goudprijs vanwege de implicaties die dat heeft voor gezonde activa als belegging.

Voor het eerst in meer dan negen jaar verandert een ons goud voor meer dan $1.900 van eigenaar. Deze prestatie komt na een extreem sterke eerste helft van het jaar voor goud, waarin het ~25% aan goud won.

Ondanks deze kracht heeft het edelmetaal naar verluidt ruimte om zich te hergroeperen. En analisten zeggen dat Bitcoin er baat bij heeft.

BITCOIN ZOU KUNNEN PROFITEREN, OMDAT ER VERWACHT WORDT DAT HET GOUD HOGER ZAL GAAN LIGGEN

Van goud wordt verwacht dat het doorgaat naar een nieuw hoogtepunt van alle tijden nadat het op bijna historische wijze voorbij de $1.900 is geduwd.

Mark Mobius, mede-oprichter bij Mobius Capital Partners, vertelde Bloomberg onlangs dat goud van nature een aantrekkelijk medium is in de huidige macro-economische omgeving:

„Wanneer de rentevoeten nul of bijna nul zijn, dan is goud een aantrekkelijk medium om te hebben omdat je je geen zorgen hoeft te maken over het niet krijgen van rente op je goud en je ziet dat de goudprijs zal stijgen als de onzekerheid op de markten stijgt… Ik zou nu kopen en doorgaan met kopen.“

Ook bullish is Mike Novogratz, een voormalige Goldman Sachs partner werd Bitcoin stier en oprichter van Galaxy Digital. Terwijl Novo niet sprak over de cryptocurrency, zei hij in een recent interview dat goud 2.000 dollar per ons zou moeten passeren. Net als Mobius, haalde hij de enorme hoeveelheid geld die wordt gedrukt aan.

Bitcoin zal profiteren als het goud hoger wordt, hebben analisten gevonden. Bloomberg senior commodity-analist Mike McGlone zei in juni:

„Het verhogen van het gezelschap met goud is volgens ons een Bitcoin-prijsstaartwind. Bij de hoogste-voor-langst 52-week correlatie en bèta ooit vs. het metaal, zou de eerstgeborene crypto moeten blijven vooruitgaan om redenen die vergelijkbaar zijn met goud, gevoed door ongekende wereldwijde centrale-bank versoepeling. Onze grafiek toont de Bitcoin-to-gold bèta in de buurt van 2x en het metaal dat naar een hoogte van acht jaar gaat“.

Dit kan worden bevestigd door gegevens van Skew, wat suggereert dat de correlatie tussen de twee markten springt.

EEN BETERE PRESTATIE DAN GOUD

Paul Tudor Jones, een legendarische hedgefondsmanager, verwacht dat Bitcoin beter zal presteren dan goud in deze voortdurende macro-omgeving. Dit ondanks zijn mening dat het drukken van geld door centrale banken beide activa ten goede zal komen.

Hij ging zelfs nog verder. In een mei-rapport denkt hij dat BTC het „snelste paard in de race“ zal zijn en noemt hij aandelen als een andere activaklasse die het zal overtreffen.